|
|
Rostbiff från Örtagården
Rostbiff från Örtagården 10-12 port.
Ingredienser:
1½ kg rostbiff
1½ tsk salt
1 tsk svartpeppar, grovmalen
Lage:
1 l vatten
½ dl salt
1 gul lök, skivad
2 vitlöksklyftor, pressade
½ msk svartpeppar, grovmalen
3 msk torkade örter
1 knippe persilja
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 125˚.
2. Gnid in köttet med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnsfast form. Stick i en termometer så att spetsen kommer mitt i köttet.
3. Stek köttet i nedre delen av ugnen tills termometern visar 60˚.
4. Koka upp vattnet till lagen. Lägg i resten av ingredienserna och låt lagen kallna.
5. Lägg i den stekta rostbiffen. Låt den ligga i ca 4-5 timmar.
6. Skär upp tunna skivor och servera med potatisgratäng.
|
|