|
|
Kyckling Byriani
Kyckling Byriani 4 port
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
2 rödlökar, fint hackade
4 vitlöksklyftor, krossade
8 msk olivolja
2 tsk gurkmeja
2 tsk kardemummakapslar
2 tsk korianderfrö
2 tsk kummin, malen
200 g smör
800 g ris
4 kycklingbuljongtärningar
gräslök till garnering
Gör så här:
1. Tärna kycklingen i ca 1½ cm stora bitar.
2. Värm olivoljan och tillsätt löken. Stek tills den är mjuk. Tillsätt kycklingen i pannan tillsammans med vitlök och stek försiktigt i 3 minuter.
3. Tillsätt de torra kryddorna och smör. Låt det smälta och tillsätt sedan riset. Rör runt så att riset täcks med smöret och kryddorna. Täck sedan med kokande vatten.
4. Lägg i buljongtärningarna, koka upp och låt sjuda i 12 minuter eller tills riset är klart.
5. Garnera med gräslök och servera.
|
|