|
|
Café de Paris-sås (6-8 port)
Café de Paris-sås (6-8 port)
1 msk vatten
1 msk vinäger
2 äggulor
200 g smör, rumsvarmt
1 dl finhackad gräslök
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/2-1 tsk curry
1/2 tsk dragon
1/2 tsk worcestershiresås
2-3 ansjovisfiléer, fint hackade
1 msk kapris
1 msk pimento, finhackad
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk fransk senap
1 tsk soja
kajennpeppar
Koka vatten och vinäger tills ungefär hälften återstår. Ställ kastrullen i vattenbad på spisen. Tillsätt äggulorna och vispa till en tjock kräm. Rör ner smöret klickvis och rör kraftigt. Nu ska du ha en tjock och luftig sås/kräm. Blanda ner övriga ingredienser.
Kommentar:
1. Servera smörsåsen nylagad och fluffig till entrecoten.
2. Servera smörsåsen kall och låt den smälta ut över det heta köttet.
3. En annan bra idé är att bre smörsåsen över avsvalnat kött och sedan låta allt få en snabb upphettning i het ugnsvärme eller under grillvärme.
Källa: ICA Kuriren
|
|