Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Att få avsluta en god middag med choklad i någon form brukar de flesta tycka är frestande gott. Den här tårtan är just en sådan riktig middags-kaffetårta med fin, fyllig smak av både choklad och starkt kaffe.
Glasyr:
2 1/2 dl florsocker
2 - 3 msk starkt, hett kaffe
kaffepulver
ca 2 msk mjukt smör eller margarin
valnötskärnor
Rör samman kaffe, grädde, kakao och hälften av sockret i en kastrull. Koka upp blandningen och låt den svalna.
Rör smör och resten av sockret vitt och poröst. Tillsätt äggen och arbeta smeten kraftigt. Tillsätt sedan chokladblandningen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned det i smeten. Grädda kakan i smord, bröad kransform i 175° ca 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna.
Rör en smidig glasyr av florsocker och varmt kaffe. Tillsätt smöret och blanda allt väl. Smaksätt ev med litet kaffepulver. Bred glasyren över kakan och garnera med valnötskärnor.