|
|
Banankaka med apelsinsås
Banankaka med apelsinsås
50 g smör eller margarin
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 bananer
1 dl mjölk
Apelsinsås:
1 äggula
0,5 dl socker
1 tsk rivet apelsinskal
1,5 msk pressad apelsinsaft
1,5 dl vispgrädde
1 äggvita
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, havregryn och bakpulver. Rör ner blandningen i äggsmeten. Mosa bananerna och tillsätt dem tillsammans med matfett och mjölken. Rör om tills allt är blandet. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, 40-50 min.
Apelsinsås: Vispa äggula och socker pösigt. Smaksätt med rivet apelsinskal och apelsinsaft. Vänd försiktigt ner den vispade grädden och den hårt vispade äggvitan. Servera såsen till banankakan.
Receptet är från Kungsörnen
|
|