|
|
Kladdkaka utan kalorier (8 pers)
Kladdkaka utan kalorier (8 pers)
1/2 msk lättmargarin
2 dl socker
1 ägg
1 1/2 dl lättmjölk
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2/3 dl kakao av bästa kvalitet, typ Valrhona
Till servering:
florsocker
vaniljvisp
färska eller djupfrysa bär
Rör margarin, socker och ägg vitt och pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt hälften av mjölken. Vispa. Blanda de torra ingredienserna för sig. Vispa samman med äggblandningen. Häll i resten av mjölken och rör tills smeten är jämn. Häll smeten i en teflonform med löstagbar botten som ej behöver smörjas. Grädda kakan i 30–40 min i 150°. Låt svalna och sikta lite florsocker över kakan före servering. Här serveras den med vaniljvisp och hallon.
Receptet kommer ursprungligen från tidningen "MåBra", men jag hittade det på http://www.millan.dk/projektkokbok/.
Hela kakan innehåller 24 points.
|
|