Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1 dl grahamsmjöl
2 ½ dl vetemjöl
150 g smör
2 msk vatten
Häll mjölet i matberedare och lägg i smöret i små kuber. Kör tills du får en grynig konsistens. Tillsätt vattnet och kör några sekunder tills ingredienserna tar ihop sig. Tryck ut degen direkt i en pajform och nagga botten med en gaffel. Ställ formen i kylen i ca 30 min. Förgrädda skalet i 10 minuter i 225°
Fyllning:
2 stora gula eller röda lökar
2 msk margarin eller smör
6 hårdkokta ägg
2 burkar a´100 gr ansjovisfileer
1-1½ dl hackad dill
Garnering:
1-2 hårdkokta ägg
hackad persilja
Skala och hacka löken. Fräs den mjuk på svag värme i margarin. Skala och hacka äggen. Skär ansjovisen i mindre bitar. Hacka dillen.
Blanda alltsammans med löken. Rör om och smaka av.
Lägg gubbröran i pajskalet och garnera med med ränder av hackat ägg och hackad persilja. Servera genast.