|
|
Vit kladdkaka
Som den bruna kladdkakan, men nu med vit choklad istället. Rekommenderas starkt!
Tillagning av Vit kladdkaka
Sätt ugnen på 175°.
Hacka chokladen.
Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, konjak och mjöl.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 min.
Låt kakan kallna och ställ i kylen.
Såhär gör du glasyren
Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halv-stelna ca 5 min i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.
Sikta över florsocker.
Ingredienser till Vit kladdkaka
250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 msk konjak
2 dl vetemjöl
150 g vit choklad
1/2 dl vispgrädde
-
florsocker
|
|