|
|
Tupp i vin
Är det ngn som har ett recept på Tupp i vin? :twisted: Vi blev väckta av tuppen i morshe, han stog och gol precis utanför sovrumsfönstret. :evil: Coq au vin Till 4-5 personer: 1 kyckling/ungtupp om cirka 1 kg 2 msk smör 1 gullök 1 prujolök 1 morot 10-15 gula smålökar 1 lagerblad 1 ½ tsk salt ½ tsk timjan 1/4 tsk svartpeppar (grovmalen) 4 dl rödvin 1 pressad vitlökskyfta 1-2 hg färska champinjoner 2 msk vetemjöl Persilja Stek kycklingen i ca 8 bitar. Bryn dem i en stekpanna så att de får färg runt om. Lägg sedan över dem i en gryta och vispa ur stekpannan med lite vatten och häll i grytan. Fräs hackad lök, strimlad purjo, morotsslantar och och smålökarna i smör och häll över i grytan. Häll på vinet och kryddorna och låt koka under lock i ca ½ timme. Skiva svampen och fräs den ett par minuter i stekpanna pch låt den koka med i grytan sista kvarten. Red av med lite mjöl och vatten och låt koka i 3-5 minuter till. Servera med kokt potatis som fransmännen gör.
Tupp i Vin
|
|