|
|
Flamberad Pepparfilé
Flamberad Pepparfilé 4 port
Ingredienser:
4 tsk grönpepparkorn
½ lök, hackad
4 skivor nötfilé
1 msk smör
1 tsk salt
1½ dl vispgrädde
2-3 msk stark buljong
2-3 msk konjak
Gör så här:
1. Krossa grönpepparkornen i en mortel.
2. Gnid in köttet med peppar och lök på båda sidor. Kryddorna ska pressas in i köttet.
3. Stek biffarna väl på ena sidan på hög värme, vänd och salta lätt. Bryn sedan på andra sidan och salta.
4. Lägg upp på ett fat och håll dem varma.
5. Häll grädden i stekpannan och låt den koka upp till en simmig sky. Späd med buljongen.
6. Häll skyn i en skål och torka ur stekpannan Lägg tillbaka biffarna, häll över konjaken och tänd på.
7. Häll tillbaka gräddsåsen och låt det sjuda i 1-2 minuter.
|
|