|
|
Salviakyckling i Lergryta
Salviakyckling i Lergryta 4 port
Ingredienser:
2 kg kyckling
3 kålrötter
3 morötter
2 msk olivolja
1½ dl persilja
12 pärllökar
1 msk salvia, torkad
1½ dl selleri
1½ dl torrt vitt vin
Gör så här:
1. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 25 minuter.
2. Tvätta under tiden rent kycklingen, torka den och olja in den med olja. Gnid insidan och det yttre skinnet med persilja och salvia. Salta och peppra.
3. Lägg grönsakerna inuti, runt om och ovanpå kycklingen.
4. Sätt ugnen på 225° och ugnsbaka i 65 minuter. Ta av grytans lock de sista 10 minuterna och ta bort grönsakerna ovanpå kycklingen så att skinnet blir knaprigt och gyllene.
5. Lägg tillbaka grönsakerna och servera direkt ur grytan med dess härliga sky på botten.
|
|