Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
3-4 kycklingfiléer
2 schalottenlökar, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
3 msk soja
1 tsk brun farin
Sås:
1 vitlöksklyfta, finhackad
½ msk olja
½ tsk chilipulver
1 krm ingefära, malen
1 krm spiskummin
1 krm koriander
1 krm sambal oelek
½ msk brun farin
1 tsk salt
100 g jordnötssmör
1 msk pressad lime eller citron
2 dl vatten
Gör så här:
1. Skär kycklingen i ca 1 cm stora bitar. Blanda lök, soja och socker i en skål. Lägg i kycklingbitarna och rör om väl. Täck och ställ i kylskåpet i minst en timme.
2. Låt 8 små träspett ligga i blöt i ca 30 minuter innan spetten ska grillas. Sätt ugnen på grillvärme eller hög övervärme.
3. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs vitlök och alla torra kryddor i ca en minut under omrörning. Blanda ner alla övriga ingredienser, koka upp och låt sjuda tills såsen tjocknar, 3-4 minuter. Rör om då och då. Späd ev. med vatten om det behövs när såsen värms upp senare.
4. Fördela köttbitarna på spetten. Grilla dem 4-5 minuter per sida. Servera med varm sås, ris och en sallad.