Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Krydda färspannan till den styrka du önskar, men var inte rädd för att använda kryddorna. Det är kryddningen som är pricken över i.
4 portioner
500 g nötfärs
1 gul lök
1 stor röd paprika
1 stor grön paprika
2 msk matolja
1 – 2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
1 – 2 tsk paprikapulver
1 tsk koriander
¼ - ½ tsk chilipulver
½ burk majskorn, 340 g
4 msk chilisås
Hacka löken och skär paprikorna i små tärningar. Värm oljan i en stor stekpanna eller stekgryta och fräs löken några minuter. Blanda ned färs, vitlök, salt, peppar och övriga kryddor och låt det fräsa ca 5 minuter. Dela på färsen då och då.
Blanda ned paprika, majskorn och chilisås och låt det småputtra 5 – 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera färspannan.