Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Färs är lätt att variera och blir alltid gott. Rökt skinka och svartpeppar ger litet extra sting och de goda grönsakerna ger färgglädje och nyttiga vitaminer!
4 portioner
100 g rökt skinka
2 kokta, kalla potatisar
400 g fläskfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
ca 2 dl vatten
Skär skinkan i små tärningar. Riv eller mosa potatisen.
Blanda färsen med skinka, potatis, salt och peppar. Tillsätt ägg och vatten och arbeta färsen smidig. Forma färsen till en limpa och lägg den i en smord, ugnssäker form. Stek i ugn, 175°, ca 1 timme. Ös ev under tiden med den sky som bildas eller pensla med litet smält matfett.
Skär upp skinkfärsen Vispa ur formen med litet hett vatten till sky. Servera med kokt eller pressad potatis, sky och grönsaker.