Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Jag är född 1964 och minns med glädje den här efterrätten, som vi ofta fick på dagis och fritids. Serveras den nu för tiden? Om inte borde det bli ändring, tycker jag! En enkel, billig och god dessert eller mellis.
KLAPPGRÖT
4 portioner
1 l vatten
1 ½ dl mannagryn
1 ½ dl sylt, t ex lingon eller svarta vinbär
eller 2 – 2 ½ dl saft
Koka upp vattnet, vispa i grynen och sjud på svag värme 5 – 6 minuter. Tillsätt sylt eller saft och koka upp på nytt. Häll upp gröten i en stor skål och vispa den kall och pösig. Servera med gräddmjölk.