|
|
ABBORRE ELLER TORSK I PORTIONSPAKET
ABBORRE ELLER TORSK I PORTIONSPAKET
500 gram abborr- eller torskfilé
1 tesked(ar) salt
1 1/2 kryddmått vitpeppar
1/2 knippe salladslök, ca 50 g
4 matsked(ar) vitt vin
eller
2 matsked(ar) citronsaft
1 deciliter hackad slätbladig persilja
1/2 tesked(ar) kummin
3 deciliter riven lagrad ost
- TILLBEHÖR -
potatis; kokt
citronklyftor
sockerärtor; kokta
En nyss uppdragen abborre filéas och slås in i smörpapper med lök och lite örter.
Paketen kan också grillas i folie över öppen eld med samma goda resultat.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Bena ur abborrfiléerna, vik dem dubbla. Salta och peppra.
3. Lägg fisken på smorda bakplåtspapper eller ugnsfolie.
4. Finstrimla salladslöken. Fördela den över fisken. Häll på vin. Strö över
persilja, kummin och ost.
5. Rulla ihop papperskanterna hårt till paket. Lägg dem i en ugnssäker
form.
6. Tillaga fiskpaketen mitt i ugnen ca 15 min.
7.Servera med kokt potatis, citronklyftor och lättkokta sockerärter.
4 PERSONER
|
|