|
|
MAT/TInas bärkokott à la Malta (4 port)
MAT/Tinas bärkokott ā la Malta (4 port)
4 st bryléformar eller kaffekoppar
3/4 dl mandel
1 st lime
2 dl färdig risgrynsgröt
2 tsk vaniljsocker
2 dl blåbär, färska eller frysta
2 dl hallon, färska eller frysta
2 msk socker, till karamellisering
Grovhacka mandeln. Blanda risgrynsgröt med rivet skal och juice från limen, mandel och vaniljsocker i en skål. Pressa ner bären i formarna tills de är drygt halvfulla. Fyll sedan formarna ända upp med risgrynsgrötsblandningen och jämna till ytan med t ex en smörkniv. Strö 1/2 msk socker över varje form. Ställ formarna på aluminiumfolie eller annat värmetåligt underlag. Bränn kokotterna med en brännare tills sockret karamelliserats och fått en hård yta. Det går också att använda grillen på ugnen om du saknar brännare. Servera.
Recetet är från MAT/Tina
|
|