|
|
En mörk mjuk kryddkaka
En mörk mjuk kryddkaka som var ett måste på varje kaffekalas värt namnet på 40 talet.
kakan innehåller varken smör eller ägg, lingonsylten ger istället den extra saftigheten.
Kakan är god, den har inte lågt GI och hur många VV points den innehåller har jag inte en aaaaning om...
3 dl socker
4,5 dl vetemjöl
3 dl mjölk
1 tsk malda nejlikor
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
3 msk lingonsylt
1 tsk bikarbonat
1. Blanda socker och kryddor, tillsätt lingonsylten.
2. Rör ner mjölken växelvis med vetemjölet som blandats väl med bikarbonaten.
3. Häll smeten i en väl smord och bröad form.
4. Grädda kakan i ganska svag ungsvärme 175-200 grader, ca 35 minuter. Formen skall stå på galler på ugnens botten.
lånad av hillevi på benbro.se
|
|