Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Grillad halloumi med honungswokade grönsaker

4 port

250 g halloumi
1 kvist färsk rosmarin
1 msk olivolja
1 paprika
½ purjolök
½ fänkål
100 g sockerärter
½ dl grönsaksbuljong
1 tsk honung
1 tsk citronsaft

1.
Strimla paprikan och skiva fänkål och purjolök.
Woka grönsakerna och sockerärtorna hastigt och låt dem ha spänsten kvar. Häll på honung, buljong och citronsaft och krydda med rosmarin.
Håll varmt till serveringen.

2.
Skiva halloumiosten i ca ½-cm tjocka skivor.
Pensla på olivolja och grilla halloumin ca. 1 min per sida, tills den får färg, strö sedan över rosmarin.
Lägg upp de wokade grönsakerna med halloumin ovanpå.

Vill man ha det mera "matigt" kan man även ha klyftpotatis till. Tycker annars själv att det är gott utan potatis, och att det passar som förrätt. Man brukar ju bli så sugen på att få börja äta när det luktar gott från grillen, och det brukar ju ta sååå lååååång tid innan det är klart. (Åtminstone kan det kännas så).



brittmarie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N