Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Chocolate chip cookie i gjutjärnspanna (4 port)

Chocolate chip cookie i gjutjärnspanna (4 port)

200 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl strösocker
2 dl farinsocker
1 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 dl hackad mörk choklad
2 dl hackad mjölkchoklad

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en stekpanna i gjutjärn, ca 25 cm i diameter. Vispa smör, socker och farinsocker poröst. Tillsätt ägget. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt. Rör ner i smeten och blanda till en slät deg. Tillsätt chokladen. Tryck ut degen i stekpannan. Grädda i ugnen i ca 40 min. Låt inte kakan stå inne för länge för den fortsätter att gräddas en stund sedan den har tagits ut ur ugnen. Låt svalna på galler. Kakan kan serveras varm eller kall. Skär den i skivor och servera den som den är eller med en kula vaniljglass.
Tips: Gör kakan ännu mer amerikansk genom att tillsätta 1 dl jordnötssmör.

Ett recept från TV4



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N