|
|
Kardemummaskorpor (ca 40 st)
Kardemummaskorpor (ca 40 st)
2 dl sötmandel (ca 150 g)
75 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
2 tsk kardemummakärnor
7 dl vetemjöl (420 g)
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 2 apelsiner
Sätt ugnen på 200 °C. Rosta mandel med skal högt upp i ugnen 5 –7 minuter.Passa noga. Hacka den grovt. Rör smör och socker poröst i en bunke. Vispa ner äggen ett i taget. Stöt kardemumman.Blanda med vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, mandel och finrivet apelsinskal. Rör ner det i smeten. Blanda samman till en deg. Forma 2 längder på mjölat bakbord och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda på nedersta falsen i ca 30 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 100 °C. Skär ev längderna i en över-och en underdel. Skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten och »torka « dem i ugnen i ca 40 minuter eller tills de känns torra.
FÖR ALLA? Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör. Innehåller gluten och ägg
Receptet är saxat från Buffe 2006-01
|
|