Recept

  Kommentarer av lisbeth saab

="Skånekatten"
Efter att ha letat i flera år så kom jag på den briljanta idén (duh!) att maila Expressen. De har sparat alla gamla recept så jag fick svar nästan direkt. Här kommer den underbart goda lasagnen!



[b]Vegetarisk lasagne (4 port)[/b]



Jättegod, och inte så mastig lasagne med grönsaker och keso.



INGREDIENSER:

2 burkar krossade tomater

500 gram Keso naturell

1 liten zucchini

1 gul lök

1 klyfta vitlök

olja eller smör, att steka i

2 msk färsk, hackad basilika (eller 2 tsk torkad)

lasagneplattor, ca 12 stycken

200 g riven ost

salt, svartpeppar



Hacka lök och finhacka vitlöken. Skär zucchinin i tunna slantar. Fräs lök och vitlök långsamt i lite olja eller smör utan att det tar färg. Tillsätt zucchinin i tunna slantar och låt få lite färg. Tillsätt basilikan och slå över de krossade tomaterna. Låt koka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Täck botten i en gratängform med tomatsås. Varva sedan lasagneplattor, tomatsås och keso i tre lager. Täck det översta lagret med tomatsås och strö över osten. Grädda lasagnen i ugn, 200 grader, cirka 20-30 minuter.



Visa artikel