Recept

  Kommentarer av humlan

="webmaster jim"
Kalas nu har jag lagt till receptet i min kokbok Very Happy



250 g fast fett = ca 15 msk :

15 matsked [metric] = 2.25 deciliter ( uträknat med omvandlare

)



1 dl farinsocker = 65 g

1 dl kakao = 40 g

1 dl vetemjöl = 55-60 g

1 dl socker = 100 g



Kan det stämma med dom mängderna du andvände?



Jag ska se om jag inte kan få tid över att göra en omvandlare för dl - g




Jag vet inte riktigt, jag använde min hushållsvåg... Jag tänkte att jag skulle kolla vad det blev för volym på det, men det blev inte så. Men att 100 g socker = 1 dl stämmer i alla fall, det kommer jag ihåg!


Visa artikel


Jag hittade själv detta recept, det blev verkligen smarrigt! Lite knöliga mått bara...

Nötterna var inte med i orginalreceptet, men det blev jättegott!



315 g vetemjöl

90 g kakao

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

250 g rumsvarmt smör/margarin (helst osaltat, men jag använde vanligt)

220 g farinsocker

250 g strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

185 g mörk choklad, hackad

Ev nötter



Sätt ugn på 170 grader.

Vispa smör, farinsocker och strösocker luftigt i en stor skål, tillsätt äggen och vispa ordentligt.

Sila ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Blanda ihop och rör sedan nder den hackade chokladen och ev nötter (också något hackade, jag hade hasselnötter).

Klicka ut matskedstora bitar på bakplåtspapper och platta till. Grädda i mitten av ugnen tills de är klara men en aning kladdiga i mitten, ca 8-10 min. Låt svalna på galler. Förvara i burk med lock.



Enligt receptet så skulle detta ge 48 stora kakor, men jag fick bara 16... :?


Visa artikel