Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Saffransgul chokladmousse med apelsinsallad 6port

2 dl vispgrädde
1/2 krm saffran, ca 1/2 påse
150 g vit choklad
1 ägg
1 dl Kesella

Apelsinsallad:
4 apelsiner
1 dl strösocker
1 dl apelsinjuice


Gör så här
Vispa grädden med saffran.
Smält chokladen i bitar på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter.
Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
Rör ner Kesella och sist grädden.
Häll upp moussen i glas.

Låt glasen stå i kylen ca 1 timme.

Apelsinsallad:
Skala det yttersta skalet av en apelsin med potatisskalare.
Strimla skalet.
Skala och skiva apelsinerna.
Smält sockret i en stekpanna tills det blir ljusbrunt.
Rör försiktigt i juicen och apelsinskal och rör tills sockret smält.
Häll såsen över apelsinerna.

Servera apelsinsalladen till moussen



brittmarie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N