Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Franska våfflor ca50st

150 g margarin
ca 3 dl vetemjöl, 200 g
5 msk vispgrädde

Fyllning:
100 g rumsvarmt margarin
3/4 dl florsocker
1 äggula
rivet skal av 1 apelsin

Gör så här:
1. Hacka margarin och mjöl smågrynigt på bakbordet.
2. Tillsätt grädden och arbeta snabbt samman degen. Ställ den kallt några timmar.
3. Sätt ugnen på 225°.
4. Kavla ut degen till knappt en halv cm tjocklek. Tag ut kakor med ett runt mått.eller kavla kakorna runda eller ovala med kruskavel. Lägg på bakpappersklädd plåt.
5. Grädda våfflorna mitt i ugnen 6-8 minuter, tills de ser spröda ut.
6. Gör fyllningen genom att röra margarin och florsocker smidigt. Tillsätt äggulan och det rivna apelsinskalet.
7. Lägg ihop våfflorna två och två med fyllning mellan.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N