Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Surströmmingsklämma

Hårt eller mjukt tunnbröd.
Smör.
Kokt potatis.
Surströmming.
Finhackad lök (röd, gul eller purjo)
Personliga alternativ; Gräddfil, crème fraiche, tomat, dill.

Rödlöksmarmelad en smaksensation

2 msk smör
2 stora rödlökar
1/2 dl rödvinsvinäger
1/2 dl honung

Skala löken, dela och skär i tunna skivor. Smält smöret och låt löken fräsa på svag värme i 10 minuter utan att få färg. Tillsätt vinäger och honung och öka värmen. Låt puttra i 4-5 minuter tills det antagit en tjock marmeladliknande konsistens. (Tjuvsmaka rakt av på en bit smörat tunnbröd och njut!) Låt svalna.

Smöra tunnbrödet. Skiva potatisen tunt och lägg på brödet. Skär små bitar av den filéade surströmmingen och sprid ut i den mängd som din smak kräver. (Ät ev. rom direkt med potatis och lök!) Toppa med lök.
Därefter bygger du de sista delarna helt efter egen idé och egna smaker.
Ge estetiken lite tid och omsorg!
Om du valt mjukt tunnbröd minskas alla delar så att brödet kan rullas runt och innesluta allt det goda.

Än en gång handlar det om kombinationen salt - sött.
Källa: www.surstromming.se



Tinaz
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N