Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Sushi

Sushi gjord på 6 dl Japanskt ris till fyra personer.

10 st Nori
150-200 g gravad lax
9 st Krabbpinnar
½ st Avokado
1 burk Tonfisk
2 msk Majonnäs
1 knippe Gräslök
1 flaska Japansk soja
1 tub Wasabi
1 burk Inlagd ingefära

Strimla laxen i 1cm breda bitar
Blanda tonfisken och majonnäsen
Skiva avokaden
Lägg en nori på en makisu
Bred ut riset på norin och lägg sedan – på ena sidan - laxen, krabbpinnar och avokado eller tonfisk,majonnäs och gräslök på riset
Börja sedan rulla makisu. Den skall rullas hårt. Använd båda händerna, annars går den lätt i sönder.
Dela rullen i c.a. 2 cm breda bitar

När man gör Sushi är det viktigt att man har våta händer. Torra händer gör att riset klibbar fast vid dina fingrar och fisken blir torr.


 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N