Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kantarellsoppa

1 medelstor lök
2-3 msk smör
1-1 ½ liter kantareller eller trattkantareller
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
1 buljongtärning, svamp- eller grönsaksbuljong
1 msk torr sherry eller ½ msk konjak
1 dl vispgrädde
salt efter smak

Gör så här:

1. Hacka löken fint och låt den fräsa i smöret i en kastrull utan att
få färg
2. Rensa kantarellerna och grovhacka dem
3. Lägg svampen i
kastrullen och låt den gräsa med i några minuter
4. Strö över mjölet
och rör om så att det blandar sig
5. Späd med vatten, lägg i
buljongtärningen och låt soppan koka på svag värme i cirka 15 minuter
6. Sätt till sherry eller konjak, smaka av och blanda till sist ner
grädden



SOFIE24
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N