Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

FISK PÅ PRÅMSKEPPAR´NS VIS

FISK PÅ PRÅMSKEPPAR´NS VIS

600 gram torskfilé
12-16 små champinjoner
8 - 12 stycken schalottenlök
2 deciliter vitt vin
12 råa havskräftstjärtar
4 stycken ägg
0,5 deciliter persilja; grovhackad

[u:c3ec7071eb]Är ett gammalt franskt sätt att anrätta sin fisk på.[/u:c3ec7071eb]

Lägg torskfiléerna på en braspanna och pensla med lite olivolja. Salta och
peppra. Grädda i 175°C varm ugn i ca 12 minuter. Skala schalottenlökarna och lägg dem tillsammans med champinjonerna i en gryta. Slå på vinet och koka under lock i ca 10 minuter. Stek havskräftstjärtarna i lite smör, salta och peppra. Knäck äggen i en slev och häll ner i fritösen. När de flyter upp till ytan, vänd dem. Ta upp och låt dem rinna av på ett hushållspapper.
Salta.
Lägg torskfiléerna på 4 varma tallrikar och fördela lök och champinjoner över torsken. Red av buljongen lätt med lite majsenamjöl, vispa i smöret klickvis i buljongen. Smaka av med salt och peppar. Kasta i persiljan och häll såsen över anrättningen. Lägg på kräftstjärtarna och garnera med ägget. Servera med kokt potatis.



Husse
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N