Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Extra mört grillkött

Koka köttet fem till tio minuter med lite salt innan grillningen, det gör att köttet blir mörare. Ska köttet marineras ska det göras efter kokningen. Om köttet fortfarande är varmt drar det lättare åt sig av marinaden.
Även en marinering gör köttet mörare, särskilt om det innehåller något syrligt som citrus eller vinäger.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Extra mört grillkött | Recept | Övrigt | Tips

Möra kött med ananas

Hörde på radion att det fungerade bra att möra kött med ananasmarinad...



Någon som testat?

Webmaster Jim Admin

Visa artikel


koka det i marinad? Rolling Eyes kanske vore nått eller? Smile


Visa artikel


Re: Våga prova, även om det känns ovant

="stintan"
Det här fungerar verkligen. Det är väl inte bara när man har skral kassa som det är bra med små utgifter. Du oldwolfie kan väl prova med något köttslag som du tycker om men som inte är alltför fint, och se om det är en tillagningsmetod som passar dig, och om det blit någon skillnad. Du behöver ju inte använda hela köttbiten. Laga till det mesta som du är van vid och gör på det nya sättet med en mindre del. Tänk bara på att inte koka för länge, en liten bit kött behöver kort kokning. Det ska inte bli genomkokt. Lycka till.




Håller absolut med om det sistnämnda. Jag kokade allt för länge och köttet blev väldigt torrt efter grillningen.

/// Karlsson
Visa artikel


Våga prova, även om det känns ovant

Det här fungerar verkligen. Det är väl inte bara när man har skral kassa som det är bra med små utgifter. Du oldwolfie kan väl prova med något köttslag som du tycker om men som inte är alltför fint, och se om det är en tillagningsmetod som passar dig, och om det blit någon skillnad. Du behöver ju inte använda hela köttbiten. Laga till det mesta som du är van vid och gör på det nya sättet med en mindre del. Tänk bara på att inte koka för länge, en liten bit kött behöver kort kokning. Det ska inte bli genomkokt. Lycka till.


Visa artikel


hm de skulle kännas konstigt o koka köttet först man e ju van o lägga på råa bitar direkt på gallret

vilka köttbitar rekommenderar du den behandlingen undrar lilla jag



kan va bra o veta för då kan man då kassan e skral kanske köpa en billigare bit kött :)

oldwolfie

Visa artikel




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N