Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
CIDERMARINERAD KYCKLING MED GREKISK POTATISSTRUT (20 port)
CIDERMARINERAD KYCKLING MED GREKISK POTATISSTRUT
30 stycken kycklingfilé
1 deciliter soja,kinesisk; till pensling
-----------------------------------
--- MARINAD ---
3 deciliter äppelcidervinäger
3 deciliter olivolja
5 klyftor vitlök; pressad
1 matsked rosmarin; finkrossad
2 teskedar svartpeppar; grovmalen
-----------------------------------
--- GREKISK POTATISSALLAD ---
1800 gram potatis; tärnad (ev fryst)
3 stora äpplen; tärnade
6 deciliter paprika,blandade färger; tärnad
3 deciliter gräslök; hackad
2 krukor basilika; grovhackad
600 gram fetaost; tärnad
900 gram lättmajonäs
9 deciliter gräddfil
3 tesked salt
12 stänk tabasco
-----------------------------------
---TUNNBRÖDSSTRUTAR ---
20 kakor mjukt tunnbröd
-----------------------------------
--- GARNERING ---
1 skivad gurka
kapris
rödlök; tunna ringar
salladsblad
körsbärstomater
Kycklingfilén ska marinera 1-2 dygn.
Stekningen gör du i god tid samma dag som serveringen eller en dag i
förväg.
Allt till potatissalladen kan du hacka och skära och blanda helt klart
minst en dag i förväg.
Gör så här:
1. Blanda samtliga ingredienser till marinaden.
Lägg Kycklingfilén i ett trångt kärl eller kraftiga plastpåsar, slå på
marinaden, täck över och låt stå kallt ca 1 dygn.
2. Stekning:
Sätt ugnen på 250°.
Lägg ut Kycklingfilén tätt på långpannor, pensla med soja och stek i
mitten av ugnen 25-30 minuter.
Låt Kycklingfilén svalna av och skär i lagom kuber
3. Potatissalladen:
Lägg den tärnade potatisen i två stora kastruller med kokande lättsaltat
vatten och koka dem mjuka.
Låt potatisen rinna av väl och kallna.
Blanda sedan samtliga ingredienser till salladen och smaka av med
kryddorna.
4. I samband med serveringen gör du strutar av tunnbrödet och lindar varje
strut med ett ark aluminiumfolie.
Ställ dem tätt i en skål eller korg så att de håller sig upprätt.
Page 2
Fyll strutarna med potatissalladen och kycklingbitar(ca 2 1/2 dl i varje
strut).
Garnera strutarna med gurka, kapris körsbärstomater och rödlöksringar.
20 portioner