Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

FISKFLÄTA MED CHABLISSÅS

FISKFLÄTA MED CHABLISSÅS

500 gram laxfilé
500 gram torskfilé; eller
500 gram spättafilé
1 klick smör
2 deciliter fiskbuljog
sockerärtor
- CHABLIS-SÅS -
1 matsked(ar) smör
2 matsked(ar) gul lök; finhackad
2 deciliter torrt vitt vin; gärna Chablis
1 tärning fiskbuljong
4 deciliter vatten
2 deciliter vispgrädde
1 kryddmått salt
0,5 kryddmått vitpeppar
1 matsked(ar) smör
1 matsked(ar) vetemjöl
1 tesked(ar) citronsaft
Fläta fiskfiléerna i förväg och sjud dem i ugn, medan du och gästerna
njuter av förrätten.
Sätt ugnen på 200°. Skär fisken på längden i fingertjocka strimlor. Gör i
ordning flätorna. Lägg dem i en smord låg ugnsfast form. Häll på varm
fiskbuljong och sjud i ugn ca 15 minuter. Fräs smör och lök långsamt utan
att det tar färg. Häll på vin och låt det koka ihop till hälften.
Tillsättbuljongtärning och vatten och låt koka ihop tills ca 3 dl återstår.
Vispa i grädden och småkoka såsen i 10 minuter. Vispa ned salt och peppar.
Blanda smör och vetemjöl och vispa ner det. Koka sedan på svag värme i
ytterligare 5 minuter. Smaka av med citronsaft. Såsen kan göras i god tid
så att den bara behöver värmas vid servering. Lyft över fisken på varma
tallrikar, slå på varm sås och servera med sockerärtor samt ris eller
pressad potatis.
4 portioner



Husse
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N