Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
8 marulksfilébitar ā 70 g, el annan v; it fast fiskfilé
8 baconskivor
----TILL MELONSALLAD----
1/2 honungsmelon
1 mango
2 limeblad, eller
2 tablespoon limeskal, rivet
1 deciliter balsamvinäger
1/2 deciliter dillolja; se separat recept
----TILL GARNERING----
4 isbergssalladblad
1 tomat
1/4 purjolök
1. Vispa ihop dillolja, vinäger och finackade limeblad el limeskal.
2. Skär mango och melon i cm-stora bitar. Blada med marinaden. 3.
Marinera, dock inte längre än 30 minuter för servering, då mister
salladen sin fräschör. 4. Vira baconskivorna runt marulksbitarna. Trä
upp dem två och två på träspett. Grilla ca 4 minter på bägge sidor.
5. Fördela melonsalladen i salladsbladen. Lägg på spetten. Strimla
eventuellt lite tomat och purjolök överst.