Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
600 gram marulksfilé
1 matsked rosépeppar
1 salt
1 matsked olja
----SÅS----
3 stycken salladslökar eller
1 liten purjolök
2 deciliter fiskbuljong
2 deciliter vitt vin
1 matsked maizena
3 matsked vatten
1 salt
1 vitpeppar
----POTATISBAKELSER----
600 gram potatis
1/2 deciliter dill, hackad
1 salt
1 vitpeppar
Torka av fiskfilén med hushållspapper. Stöt rosépepparn i en mortel och
gnid in kryddan runt om filén. Salta lätt runt om och bryn fisken i oljan i
stekpannan.
Sätt in fisken på nedre falsen i ugnen i 150 grader.Stek den färdig i
ugnen, 10 - 15 minuter.
Skölj salladslökarna eller purjolöken noga. Skär det gröna i skivor och
lägg i en kastrull. Häll på fiskbuljong och vin. Koka löken mjuk, cirka 10
minuter.Häll allt i en hög mixer och finfördela till en slät sås. Häll
tillbaka den i kastrullen och koka upp igen. Rör ut Maizenan i lite kallt
vatten och vispa ner redningen i såsen. (Ännu enklare, testa Maizenas nya
redningar som man strör direkt i kokande vätska) Smaka av med salt och
peppar. Skiva det vita på salladslökarna alt. purjolöken och låt koka med i
såsen någon minut.
Koka potatisarna och pressa dem. Krydda 1/3 av mängden med dill, salt och
peppar.
Varva vit, grön och slutligen vit potatis i runda mått. Tryck ihop väl till
små bakelser. (Kan göras i förväg och värmas i mikron eller ugn)
Skiva fiskfilén och servera med potatisbakelser och sås.
Källa: ICA-kuriren 20/97
4 portioner