Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Veckosallad

En enkel och bra sallad som är god till det mesta. Dessutom står den sig länge i kylen om det nu skulle bli något kvar eller om man gör en stor sats på en gång.

½ Vitkålshuvud - finstrimlat
4-5 Morötter - rivna
Paprika röd eller gul - strimla tunnt
Purjolök - finstrimlad (eller rödlök)

1 dl Olja (mat eller olivolja
1 dl Äppelcidervinäger
½ dl Socker
1 tsk Salt
Koka ihop dessa fyra ingredienser och häll det varmt över grönsakerna. Strö över lite pepparmix eller svartpeppar och vänd runt det hela. Blir bara godare om det får stå ett tag.

Kan stå 1 - 2 veckor i kylen - behändigt att bara ta fram.



Eva St
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

Stämmer säkert att den håller sig i tre veckor det är bara det att den är försvinnande god så jag har aldrig lyckats få något kvar så länge.

Låter jättegott att ha den på grovt bröd. Den är inte fel att ha som mellanmål heller och än har jag inte hittat någon maträtt den inte passar till

Eva St



Re: Veckosallad

Denna sallad gör jag rätt så ofta..eftersom ungarna gillar den, och så är den väldigt hållbar, i mitt recpt så skall den hålla i 3 veckor. Jag brukar ha den som pålägg i grova frallor det är inte så tokigt.

Tinaz





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N