Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Majonäs

Gör din egen majonäs och slipp onödiga tillsatser!

Majonäs har jag gjort ett par gånger förut men inte lyckats med smaken och det har förmodligen att göra med mitt val av olja. Nu har jag hittat en olja som passar bra till majonäs. Se mitt majonäsrecept nedan!

Gör så här:
Se till att alla ingredienser har samma temperatur!
Vispa 2 ägggulor i en liten bunke.
Häll längsamt ner olja medans du vispar.
och fortsätt så tills du får rätt konsistens på din majonäs.
Smaka av med lite vinäger, salt, svartpeppar, dijon senap eller vad du nu gillar.

Om du misslyckas med att få rätt tjocklek på din majonäs och den är för rinning eller att den skurit sej så kan du rädda den!
Läggen en äggula i en ny skål och vispa upp den lite.
Häll sedan ner den påbörjade majonäsen, sakta under vispning i nya skålen.
Fyll sedan på med olja tills du får rätt konsistens på din majonäs.

Oljan som JAG tycker passar bra till hemgjord majonär är ZETA Fernando Di Luca neutral rapsolja.


Webmaster Jim Admin
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N