Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Jättebalsamin med getost

Jättebalsamin (Impatiens glandulifera)

Jättebalsamin är en frodig ogräsväxt, växer vilt lite här och där.
Dess stjälk har en kraftig smak och kan användas på samma sätt som bladselleri.
Bladen har en smak av vitpeppar och blommorna en milt söt smak.

Du kan servera jättebalsamin till exempel till rökt fisk och kalla kötträtter.

4 personer
4 stjälkar från jättebalsamin
0,5 näve blommor från jättebalsamin
8 blad från jättebalsamin
100 g getost
4 msk mjölk
havssalt
svartpeppar
2 msk solrosfrön eller andra frön eller nötter
1 dl socker
1 citron
2 dl vatten

Gör så här
•Tvätta och torka örterna noggrant.
•Pressa saften ur citronen och riv 1/8 av citronskalet till getostfyllningen.
•Rör getost, mjölk och rivet citronskal till en jämn massa och krydda med havssalt och peppar.
•Rosta solrosfröna i ugn i 180 °C i 10 minuter.
•Bryn sockret i en panna tills det har fått en gyllenbrun färg och tillsätt vatten och citronsaft. Låt koka upp. Blanda ned fröna.
•Skala balsaminstjälkarna på samma sätt som rabarber och skär dem i bitar.
•Lägg upp ingredienserna på en tallrik och servera!



Webmaster Jim Admin
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

Balsaminfrön


Sussie Wiström -- Jättebalsamin är ju en helt underbar blomma, kan man äta den?




Japp, såg det på tv idag så jag letade upp ett recept... Smile

balsaminfröna passar vist bra att ha i bröd eller rosta!

Webmaster Jim Admin





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N