Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kalvsylta

Kalvsylta

1 kg kalv hals, lägg eller rygg
vatten
10 kryddpepparkorn
1-2 lagerblad
4 nejlikor
1 msk salt



Lägg köttet i en kryta och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och skumma av skummet noga. Tillsätt nu kryddor och koka köttet tills det släpper från benen. Tag nu upp köttet och lossa det från ben och brosk. Lägg tillbaka ben, brosk och senor i spadet och koka ytterligare ½ timme. Sila av spadet. Skär köttet i små bitar eller mal det i en köttkvarn. Lägg köttet i grytan och häll på den avsilade buljongen så att spadet precis täcker köttet. Låt nu det hela få ett uppkok. Smaka av och krydda ev med mer salt och peppar. Häll syltan i en vattensköljd form och låt stelna. Klart att skära upp.



Webmaster Jim Admin
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N