Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Julskinka, kokt

Julskinka 10 personer

Kokt:

Köp 2-2,5 kilo skinka som Du lägger i en stor kastrull.
Häll på vatten så att det täcker skinkan.
Lägg i 2 st lagerblad och 8-10 st kryddnejlikor.
Sätt i en stektermometer och koka under lock på svag värme tills temperaturen nått 65 grader på termometern.

Det tar ungefär 40 minuter/kilo.

Tag av kastrullen från plattan och låt skinkan ligga kvar i kastrullen i ca 20 minuter.
Lyft upp skinkan och låt svalna snabbt.

OBS! Spar spadet om Du vill ha dopp i gryta.

Blanda nu ihop 3 dl ströbröd med lite vattten så att de sväller (då blir inte ströbrödet bränt när Du griljerar den).

Rör nu ihop 2 msk senap med 1 äggula och 1 msk socker.
Skär bort svålen på skinkan och lägg den på ett ungsäkert fat.
Bred nu på senapsblandningen och ströbrödet över skinkan.

Griljera skinkan i 200 grader tills skinkan fått en gyllengul färg och är knaprig på ytan.

Ställ skinkan svalt.



Webmaster Jim Admin
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N