Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Julskinka, Ungsbakad

Julskinka 10 personer

Ungsbakad:

Börja med att köpa en rimmad skinka på ungefär 2-2,5 kg.
Lägg skinkan i blöt dagen innan Du ska tillaga den.
Ta upp skinkan och torka av den.
Lägg den på ett ugnsäkert fat och stoppa in den i ugnen på 120 graders värme med en stektermometer instucken.

Skinkan tar ungefär 50-55 minuter/kilo.
OBS! Har skinkan ben så tar det lite längre tid.


Blanda nu ihop 3 dl ströbröd med lite vattten så att de sväller (då blir inte ströbrödet bränt när Du griljerar den).

Rör nu ihop 2 msk senap med 1 äggula och 1 msk socker.
Skär bort svålen på skinkan och lägg den på ett ungsäkert fat.
Bred nu på senapsblandningen och ströbrödet över skinkan.

Griljera skinkan i 200 grader tills skinkan fått en gyllengul färg och är knaprig på ytan.

Ställ skinkan svalt.



Webmaster Jim Admin
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N