Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Mormors recept på risgrynsgröt i ugn

Mormors recept på risgrynsgröt i ugn

Tar 5 timmar men gröten blir perfekt!

Ingredieser
Grötris= rundkornigt, skolj och blöttlägg riset i ca 60 min. två-tre kanel stavar hela
två bitter mandlar
en msk honung
ett par flingor havssalt
en knivsudd muskot
äkta vaniljstänger i en burk med vodka, jag tar knappt en halv tesked och slår på...
sen en jäkla massa kärlek, och en dos tur, in i ugnen på ca 120-150 grader, rör om va 1 timma. efter 4 timmar smakar man av och kryddar på

Vaniljstängerna har stått i en burk nu i 9 månader med vodka, jag snittar dem på längden och skrapar en eller två, men sen har jag världens bästa vaniljextrakt... och jag köper nya då & då och lägger i och givetvis får man fylla på med vodka för den dunstar över tid...

ETT tips gör likadant med finfin saffran, då löser smakerna ut sig 20-30 ggr mer än vanligt. Jag köper min saffran hos kinesen i söderhallarna - han har toppen fin saffran!


P.s jag glömde en sak: Mjölk röd mjölk och det går åt en hel del man får spä på vart efter riset sväller och rör om va 30 min för bästa resultat...mängden ris & mjölk är relativ men 3 dl mjölk per 1 dl ris när man kör långkok är ett riktmärke...



gulli G
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N