Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Plommonchutney

Plommonchutney

Ingredienser:
1,5 kg plommon
1 dl vatten
11 dl socker
4 msk salt
2 citroner, pressad saft
0,5 kg hackad gul lök
1 vitlök, hackade klyftor
3 dl vinäger
0,5 dl gula senapsfrön
1 msk koriander
1 tsk timjan
0,5 tsk kajennpeppar


Gör så här:
Räkna plommonen, skölj dem och lägg dem i en tjockbottnad gryta tillsammans med vattnet. Koka sönder plommonen under lock ca 30 minuter. Tag upp kärnorna med en sked och räkna dem.


Tillsätt socker, salt, citronsaft, lök, viklök, vinäger och senapsfrön. Koka sakta utan lock ca 1 timme. Tillsätt koriander, timjan och kajennpeppar efter ca 30 minuter. Skumma väl.


Häll upp på väl rengjorda burkar. Fyll ända upp och sätt på rena lock när chutneyn svalnat något. Förvara svalt.




gulli G
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N