Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Krämig tomatsoppa, veckans recept..

Även om det fortfarande är några dagar kvar på årets sista sommarmånad och en härlig höst står framför oss, tänkte jag passa på att dela med mig av en riktigt god soppa.

Krämig tomat soppa...
Ca 6 port

INGREDIENSER:
1 liten purjolök. Ca 100g
2 burkar krossade tomater
1/2 dl tomatpuré
1/2 lit grönsaks- eller hönsbuljong
1 msk basilika
2 msk vetemjöl
1 dl matlagningsgrädde
1 krm vitpeppar
1/2 msk socker

ARBETSGÅNG:

1. Ansa, skölj och skär purjolöken i strimlor.
2. koka krossade tomater, tomatpuré och purjolök mjuka i buljongen.
Smaksätt med basilika.
3. Rör ut mjölet i lite vatten och häll redningen i soppan under omrörning. Koka ca 5 min.
4. Tillsätt grädden och krydda med lite peppar. Koka upp soppan. Smaka av med lite socker.

Jag testade även att ha i majskorn och tunnt skivad kryddig korv (med högt köttinnehåll)... OCH... Mums!!

Varför inte göra egna krutonger och lägg i soppan? Super enkelt och så gott....
Skär vitt franskbröd i tärningar. Ringla över lite olivolja samt flingsalt eller färska örter. Stek på medelhög värme tills de blir gyllene.
Lägg i soppan före servering och njut!!!




 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N