Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Mitt bästa recept på Ananaspaj... Veckans recept!!!



I veckan som var så hade vi besök av några släktingar som kom långväga ifrån, närmare bestämt L.A.. Jag hade i all hast lovat att jag kunde fixa något till kaffet efter maten... Men så den ständiga frågan vad ska man hitta på???? Så letade jag fram ett recept jag haft länge skrivet i min bok, minns jag inte helt fel så var det en väninna som bjöd på den en varm sommardag, och jag blev helt såld på den!! Ja den är verkligen bara helt Underbar!! Det är något speciellt med den lite "knäckiga" pajdegen som bara gör den oemotståndlig!!
Baka den och njut, gärna tillsammans med vaniljglass!!!

Ananaspaj
Ca 6-7 bitar
Deg:
3 dl mjöl
3 dl socker
2 tsk bakpulver
150 g smör

Arbeta samman alla ingredienser till pajdegen väl, låt den stå i kylen och vila några minuter. Rör undertiden ihop ingredienserna till fyllningen.

Fyllning:
1 stor burk krossad ananas, väl avrunnen i ett durkslag.
2 dl creme fraiche
1 ägg
1/2 dl socker
3 tsk vaniljsocker

Tryck ut pajdegen i en medelstor pajform. Förgrädda pajskalet
på 175 g i ca 10 minuter. Låt svalna lite.
Häll på fyllningen i pajskalet och grädda den åter på 175 g i ca 20 min.


Enkelt och väldigt uppskattat vill jag lova!!! Ett säkert kort tillsammans med vaniljglass....



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N