Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Grekisk Pytt i panna



Denna veckas recept är något som varken har med grillning eller "sommarbuffé" att göra, ibland känner man helt enkelt att man vill göra något annat än att grilla, fast det är semester ju...Mitt recept på Grekisk pytt-i-panna fick jag av en kollega en gång och har kommit till god användning här hemma.. Kräver lite förberedelse med köttet och marinaden, annars hur smidigt som helst med tanke på att allt görs i långpanna. Så smakar det och doftar sååå gott!!!

Grekisk Pytt-i panna
4 pers.

Marinad:
1 1/2 dl olivolja
1 1/2 dl soja
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt och svartpeppar

Marinera köttet minst 5 timmar, eller helst över natten i denna marinad.

Ingredienser till pytt-i pannan:
1 påse klyftpotatis, eller egen potatis
500g fläskfilé
1 röd paprika
1 gul paprika
2 gula lökar
3 tomater
1 fetaostblock


Lägg potatisen underst i en långpanna. Lägg filébitar ovanpå och överst skurna bitar av tomater, paprika och lök. Smula över fetaosten mot slutet.
Grädda på 225 grader i 45 minuter.


Kall sås som tillbehör:

2 burkar creme fraiche
4 msk majonäs
italiensk salladskrydda (efter eget tycke)
vitlök (efter eget tycke)



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N