Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

KYCKLINGPASTA MED SMAK AV SOLTORKADE TOMATER OCH SPENAT

Allt det här började som ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Att få testa och ibland även göra om recept, är något som jag ser som riktig avkoppling.
Jag är en tjej på snart 32 år som bor i Jönköping med min lilla familj bestående av mig Johanna, mannen i huset Jörgen och vår dotter Tyra.
Nu idag har jag en blogg som jag försöker hålla uppdaterad så fort jag får en stund över. Där är tanken att man ska kunna inspireras och tycka till om recept och bilder.
Så får jag nu chansen att skriva "Veckans recept" här på denna inspirerande sida.
Jag har som mål att kunna få dela med mig av mina favorit recept och framförallt att få inspirera.
För mig är inspirerande matlagning det allra viktigaste...

Denna veckas recept är ett italienskt inspirerat recept. Det är enkelt men festligt på samma gång och passar till alla tillfällen.
Testa och Njut!!!

KRÄMIG KYCKLINGPASTA MED SMAK AV SOLTORKADE
TOMATER OCH SPENAT
..

Ingredienser:

- 3 kycklingfiléer
- ca 2 nävar färsk baby spenat
- 10 st medelstora färska champinjoner
- 1 burk soltorkade tomater
- 3,5 dl matlagningsgrädde
- Salt och peppar
- 2 pkt, färskpasta, typ bandspagetti

Gör så här:

Börja med att skära kyckling filéen i lagom stora tärningar. Krydda med salt och peppar.
Dela champinjonerna grovt i fyra delar.
Bryn kycklingfiléen tills den är genomstekt, i en tjockbottnad gryta.
Häll i champinjonerna och låt dem stekas med kycklingfiléen ett tag.
Tillsätt matlagningsgrädden, soltorkade tomaterna samt den avsköljda babyspenaten.
Låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Koka färskpastan.
Häll upp pastan i en vid skål, eller ett fat. Häll över kycklingsåsen och garnera med några blad babyspenat och riven parmesan.


Servera gärna med en god sallad. Något som jag kan rekommendera i en sallad är att hacka ner kiwi och rosta solrosfrön.

Här kommer även ett gott bröd som går att variera till det oändliga och passar lika perfekt till pastan som på buffé bordet..

SUPER GOD FOCCACIA
2 bröd

Ingredienser:
- 25 g färsk jäst
- 3 dl ljummet vatten
- 1/2 dl olivolja
- 2 msk honung
- 1 msk flingsalt
- 7-8 dl vetemjöl

olivolja och flingsalt till plåten och utbakning.


Gör så här:
Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
Tillsätt lite vetemjöl i taget, arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 min.
Jäs degen i bunken täckt med bakduk till dubbel storlek i ca 45 min.

Sätt ugnen på 225 grader
Häll upp degen på mjölat bakbord, dela i två bitar, knåda och forma till två bollar. Platta ut tills de är cirka 1 1/2 cm tjocka.
Jäs till dubbel storlek under bakduk på en oljad plåt med lite flingsalt i botten ca 30 minuter.
Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja, strö över flingsalt och eventuell annan smaksättning (Parmesan, rosmarin mm).

Grädda bröden i mitten av ugnen i cirka 10 min.


Lycka till!!
Framför allt Njut och glöm inte att höra av er om ni undrar något...

Mvh Johanna http://johannasofiaskok.blogspot.se




 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N