Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Gratinerad getost - Chèvre chaud



En klassisk förrätt...


Ingredienser
4 skivor bröd + smör, till stekning
4 skivor chèvreost, ca 1 cm tjocka
2 msk flytande honung
rucolasallad el. bladspenat
1 st röd lök alt purjolök
12 st cocktailtomater
4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
50 gram valnötter
flingsalt
svartpeppar, nymalen

Tillagning
Sätt på ugnen på grillelement och full värme.

Stansa ut fyra rundlar av brödet som är ungefär lika stora som getosskivorna. Stek brödet på båda sidorna i mycket smör.

Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen. Gratinera tills osten har fin färg ca 4-5 minuter.

Dela tomaterna hacka löken. Lägg upp sallad och grönsaker på fyra tallrikar och lägg en toast på varje.

5. Ringla lite olivolja och balsamvinäger runtom toasten och strö över valnötterna. Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar.



Webmaster Jim Admin
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N