Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Tom yum kung / Räksoppa med citrongräs

4 portioner

20 st tigerräkor
4 dl vatten
3 dl kokosmjölk
1 msk chili paste i olja
3 st red onions chalott
2 stånd citrongräs
2 skivor galanga
20 st små svampar
6 st limeblad
2-3 st chili
5 st koriander
2 msk fisksås
3 msk lime juice
1 st tomat
______

Skölj räkorna och skala dem.
Häll vatten och kokosmjölk i en gryta.
Banka litet på citrongräset och skär det i bitar.
Lägg citrongräset i grytan tillsammans med galanga, red onions chalott och limeblad.
Koka 3 minuter.
Lägg i räkor och svamp och koka tills räkorna blir orangerosa.
Tillsätt chili paste i olja, chili, fisksås, lime juice och tomat skuren i bitar.
Strö över koriander.
Lägg på ett lock och ta bort från spisen.
Servera med jasminris.



Webmaster Jim Admin
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N