Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Risoni alla Pescatora - skaldjursrisoni



4 portioner
Tid: 30 minuter

Ingredienser:
Skaldjursrisoni:
- 350 g Barilla Risoni
- 600 g seafoodmix, t.ex calamari, räkor, musslor (finns i frysdisken)
- 300 g blåmusslor i skal
- 1 peperoncini, torkad och smulad – alternativt 1 krm mald torkad cayennepeppar
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 1 dl olivolja
- 50 g smör
- 3 dl Barilla tomatsås all’Arrabbiata eller Christians tomatsås (se recept nedan)
- 1,5 dl torrt vitt vin
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk hackad bladpersilja
- 2 msk fiskfond
- Flingsalt

Christians tomatsås:
- 2 morötter
- 250 g rotselleri
- 2 gula lökar
- 2 dl olivolja
- 1600 g hela skalade burktomater
- 300 g tomatpuré
- 1,5 l vatten
- 1 msk salt

Gör så här:
Om du har tid kan du laga Christians tomatsås. Receptet nedan är en stor sats, så det som blir över efter du använt de 3 dl som behövs till skaldjursrisonin kan du frysa in. Har du inte lika mycket tid går det alldeles utmärkt att använda Barillas tomatsås all’Arrabbiata.

Christians tomatsås:
Skala och skär morötter, rotselleri och lökar i grova bitar. Värm olivoljan i en stor kastrull, och bryn de skurna grönsakerna tills de är gyllenbruna. Tillsätt tomatpuré, tomater, vatten och salt. Låt såsen koka ner till hälften. Mixa med stavmixer. Smaka av och salta vid behov.

Tillagning skaldjursrisoni:
Koka Risoni cirka 2 minuter, häll av vattnet och kyl ner Risonin genom att spola den med kallt vatten. Häll av risonin i en finmaskig sil eftersom ett vanligt durkslag har för stora hål. Häll olivolja i en stekpanna, lägg i vitlöken och fräs tillsammans med smör och en nersmulad, torkad peperoncini (eller 1 knivsudd cayennepeppar). Låt allt fräsa i cirka 2 minuter. Lägg i tomatpuré och tomatsås all’Arrabbiata. Häll på torrt vitt vin och fiskfond. Koka upp och häll i seafoodmixen och musslorna (helst färska men frysta går bra). Låt det stormkoka under lock i cirka 5 minuter. Ta av locket, används färska musslor plockas de musslor som ej öppnat sig bort. Tillsätt persilja och koka ytterligare cirka 5 minuter. Lägg ner den förkokta risonin. Låt koka tills vätskan kokat ner och skaldjursrisonin blivit krämig (cirka 8 minuter). Rör då och då så att det inte bränns vid i botten. Smaka av och salta vid behov med flingsalt och garnera med hackad bladpersilja.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N