Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Kanderade mandlar

Hittade det här receptet på firajul.nu. De ska jag göra nu till jul. Tycker så mycket om de röda mjuksega kanderade mandlarna jag brukar köpa på marknaden och hoppas nu på att de här blir lika goda.

(40 st)

Ingredienser:
2 dl strösocker
1 dl sirap
40 sötmandlar
1 tsk vaniljsocker
1 msk smör
1,5 tsk bakpulver
röd hushållsfärg


Tillvägagångssätt:
Blanda socker och sirap i en skål.
Ställ in i mikron på full effekt (750 watt) i 3-4 min, rekommenderar 3 minuter 15 sekunder. Passa noga.
Blandningen ska koka och bli ljusbrun men får inte bli bränd.
Rör i mandeln och fortsätt tillagningen på full effekt i exakt 3 minuter.
Ta ut skålen och rör i de övriga ingredienserna. Rör om väl. Färga efter eget tycke. Arbeta snabbt.
Klicka ut på ett bakpapper, en mandel i en pöl av smet. Låt svalna något. Om smeten i skålen svalnar under tiden som du klickar kan det vara bra att ha en extra sked till hands. När klickarna har svalnat något formar du massan runt mandeln med fingrarna.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N